DJ. IGOR HISTORIIKKI
"Vain yksi voi olla tälläinen "
Seitsemänkymmentäluvulta tähänpäivään
70-luku
Dj. Igorin pitkä discoura käynnistyi jo 16-vuoden iässä kun hän soitti ensimmäisen keikkansa Joensuulaisen lyseon konvassa. Keikkoja 70-luvun loppuun saakka tehtiin yhdessä alunperin Lahdesta kotoisin olevan Dj. Jasun kanssa HJN-Sound kalustolla pitkin maakuntaa. VW-pakettiauto ja siniset Hannu J. Nurmisen suunnittelemat discopöydät, kaiuttimet ja E27 kannalla olevat valotolpat mukava, joissa oli plexistä tehdyt värikalvot antamaan värivaloa saleihin. HJN:n suunnittelema valourku/valo-ohjain oli sen ajan kovinta kamaa maakunnassa.
80-luku
80-luvulla hankittiin lisää laitteita ja kalustosta tuli monipuolisempaa myös isoimpiin paikkoihin keikkatahdin kiihdyttyä.
80-luvun alku soitettiin vahvasti Coca-Colan sponsoroimana eri puolilla Pohjois-Karjalaa ja keikkoja oli myös sen ajan discoissa, kuten Wienitär, Shemeikka, Kimmel ja monet muut sen ajan nuorison juhlapaikat, kuten myös legendaarinen Kaavin Iloharju, Törmän Huvikeskus, Koskikallio Lieksassa sekä Varkauden discot ja kesälavat kuten Saarijärven Kukonhiekka.
80-luvulla oli paljon yhteistyötä monen sen ajan tiskijukan kanssa mm. Dj.Nite, Dj. Edward, Dj. Juuso, Helmut Regnagel ja maakunnan muut discoja tekevät ammattilaiset. Keikkoja oli myös paljon tunnettujen bändien lämmittelijänä, kuten Sleepy Sleepers, Pelle Miljoona, Hanoi Rocks, Sig, Paul Oxleys Unit, Popeda, Eppu Normaali, Yö, Hassisen Kone ja muutamia keikkoja oli myös sellaisten tähtien kanssa kuin Matchbox ja Crazy Cavan, Freestyle, Attack, Gyllene Tider ja monet muut kv. ura tehneet bändit. 1980 Igor siirtyi Lappeenrantalaisen Discofeeling Ky:n keikkalistoille ja siitä alkoi laajempi keikkailu ympäri Suomen tanssipaikoissa ja discoissa. Kimmel Disco Clubin avajaiset Joensuussa muuttivat jatkosuunnittelmia ja avajaiskeikalla olleet Dj. Hanski ja Kaiffari saivat haastettua Igorin "etelänmatkalle".
Ura Jatkui Forssan Discopalvelun leivissä ja keikat suuntautuivat eteläisen Suomen keikkamestoille. Forssassa vakkari keikkapaikkoja olivat Ravintola Loukku ja Tamppi, niinikään Tampereen ja Hämeenlinnan discot. Samaan aikaan Igor kirjoitti artikkeleita ja levyarvosteluja Diskosusi-nimiseen lehteen ja toimi myös musiikkitoimittajan roolissa Forssan lehdessä. Yksi uran mieliinpainuvimpia kokemuksia oli tuoda Dj. Edwardin kanssa Suomeen kansainvälisesti tunnettu Radio Luxemburgin Dj. Tony Prince, joka teki silloin mittavan kiertueen Suomen diskojen ykköspaikoissa. Forssan komennuksen jälkeen tie vei Helsinkiin Kaiffari Teamiin ja soittopaikat muuttuivat Helsingin ja uudenmaan yöelämän ykköspaikoiksi.
1983 jälkeen alkoi pitkä kiertue-elämä kun sen ajan mittavimman MAGNUM POWER DISCON Dj:nä Igor kiersi Suomea. MPD- kiersi suomea isolla kuljetuskalustolla ja mittavalla ääni, valo ja sen ajan kuvatekniikalla. Suomen keikkapaikat tulivat pian tunnetuksi n. 150 keikan vuosivauhdilla.
1983 Igor oli toteuttamassa Kokoomuksen koko maan katttavaa vaalikiertuetta, jossa kierrettiin koko maa ja päivätilaisuuksia pidettiin kansan keskuudessa ja iltatilaisuudet/Discot paikkakuntien ykkösmestoissa. Mieliinpainuva yksityiskohta oli että Oululainen Laser-farkkumerkki oli Kokoomuksen kiertueen sponsorina.
90-luku
Keikkailun rinnalla alkoi iso yhteistyö kansainvälisesti Coca-Colan kanssa. Coca-Cola halusi vahvistaa omaa brändiään discoilevan nuorison keskuudessa. Coca-Colan satsausta/sponsorointia voidaan pitää koko suomalaisen discokulttuurin merkittävämpänä panoksena Suomessa kautta historian.
2-vuotta kestänyt Disco-projekti toteutettiin maakuntakohtaisten discofirmojen kanssa yhteistyössä eriripuolilla Suomea. mm. Wasa Discocompany, Discoteam, Disco Konnat, Oulaisten Ohjelmapalvelu ym. Coca-Cola sponsoroi yli 20 discofirmaa ja toimitti iltoihin julisteet, palkinnot, asusteet ym. nuorison ykkösjuomaa. Coca-Cola diskoja tehtiin eripuolilla Suomea n. 500 diskotapahtumaa vuodessa. Tapahtumiin painettiin n. 5000 julistetta, kokosivun disco-ilmoituksia mm. Kalevassa, paitoja, teippauksia kuljetuskalustoihin ja yleisöpalkintoja jaettiin tuhansia vuosittain, Kampanja onnistui ja kiitosta tuli kaikille tekijöille.
90-luvulla jatkui aktiivinen keikkailu ja samalla myös alkoi pitkä äänentoisto-ja valotekniikan ammattilaisura ja laitevuokraukset. Ensin Starlike Light & Sound-nimisessä yrityksessä, sitten RMC Light & Soundissa ja kuvioihin astuivat diskolaitteiden vuokraus kuin myös bänditekniikan toteutukset. Vuosien saatossa erilaisia festivaali, konsertti ja juhlatoteutuksia tehtiin n. 4000 tapahtumaa.
Juhlat ja muotinäytökset. 90-ja 2000-luvun merkittävin muotialan gaala Fashion Night oli myös työlistalla 10 vuoden ajan. Yhdistyksen puheenjohtajan tehtävien myötä syntyi vuoden odotetuin viihteen ja muodin tapahtuma. Gaalaa järjestettiin Hesperian yökerhossa, Vanhalla Yo-talolla, Messukeskuksessa ja monissa muissa viihteen ykköspaikoissa. MTV3 ja muuta tv-kavanat televisioivat tapahtumaa useana vuonna. Gaaloissa esiintyi 10 vuoden aikan n. 90 eri artistia tai bändiä ja mieliinpainavimmat esiintyjät olivat mm. Bonnie Tyler, Kim Wilde, Alcatzar, E-Type, Tiktak, Sunrise Avenue, Sami Saari ja monet muut artistit.
2000-luku
Pitkälle 2000-luvulle jatkunut viihde-elämän päätös oli toimia Baltialaisen ääni-ja valotekniikkafirman lanseerauksen toteuttamisessa Suomen markkinoille 2010, tällöin tehtiin isoja toteutuksia maailman huippuartistien kanssa mm. Guns N´ Roses, Bryan Adams, Kevin Costner Alice Cooper, Chris Isaak ja monet muut artistit.
2015 Igor aloitti jälleen keikkailun ja on tehnyt niitä valikoidusti tähän päivään saakka. Tänään huippuvireessä oleva Discjockey on kovassa vedossa ja valmiina 80-luvun diskomusiikkikeikoille. Let´s Dance.